Friday, June 24, 2011

U ReLa 4 I

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته


Kekadang ada unsur gurau dan keseriusan dalam melontarkan tagline2 yang mengarut. Guraunya kerana bunyinya menyebabkan kita tersenyum sinis manakala keseriusannya adalah ianya akan berada lama di minda kita yang menunggu kita faham dan sedar untuk tahap berikutnya marhalah perlaksanaan. Memang begitulah kita ini manusia dan tahap kecerdasan minda kita berbeza-beza. Umumnya kita ini mudah lupa (aii.. macam pernah dengar je tagline ni) jadi dengan lontaran-lontaran kalimat yang sebegini membantu kita mengingat lama dan secara tidak lansung menyebabkan kita lambat lupa.

"U ReLa 4 I" adalah singkatan kepada Ucapan Dasar YDP PAS Kawasan Hulu Selangor di Majlis Penangguhan Mesyuarat Agung 2011, juga di Mesyuarat Pertama AJK PAS Kawasan dan Ucapan Perasmian HimPlaS 2. Bila dihuraikan :

U membawa makna Ukhuwah Islamiah
Re membawa makna Regementasikan Ahli
La membawa makna Pemerkasaan Lajnah,Dewan dan Jabatan-Jabatan
4 membawa makna Fokus Visi dan Misi
I membawa makna Istiqamah.

Rasanya cukup setakat ini akan disambung di lain layaran.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Thursday, June 23, 2011

LAMAN SESAWANG DAN BLOG-BLOG PAS HULU SELANGOR

Asslmkm wb. dan salam perjuangan.
Alhamdulillah nampaknya lelaman sesawang serta blog2 Hulu Selangor telah kembali aktif syabas diucapkan kepada Ketua Lujnah IT PAS Kawasan Hulu Selangor dan AJK2nya.

Kembali Berblog

Asslmkm wb dan Salam Persahabatan.
Dalam masa mengizinkan ini... jari jemari mula menekan papan kekunci komputer untuk berblog semula. Alhamdulillah. Terasa karatnya gear2 otak yang sudah lama tidak dilatih menulis. Insya Allah dalam kesempatan yang ada ingin sekali diperkongsikan idea di ruang maya ini buat teman2 yang mahu menatapinya. Sebagai permulaan semua diminta berdiri....