Monday, August 13, 2012

KERANA NILA SANTAN BINASA... TERLAJAK KATA BURUK AKIBATNYA

Salah seorang penceramah yang sangat suka saya mendengar ceramahnya ialah Ustaz Hj Nasaruddin bin Hj Daud. Ceramahnya sentiasa segar dan bertenaga. Marilah kita amati ceramah beliau ini.

Setelah mengamati ilmu yang telah dicurahkan beliau sekarang perhatikan beberapa jenis manusia yang tidak mengendahkan lansung batas-batas hukum Allah ini.

Sunday, August 12, 2012

APA BEZA PAS TUNGGANGAN DAP DAN PAS TUNGGANGAN DHA....?

PAS TUNGGANGAN DAP

Kata Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah CID Bukit Aman Datuk Fauzi Shaari baru-baru ini dalam wawancara dengan Malaysiakini

"Kalau dulu kita lihat PAS dan DAP memang macam anjing dengan kucing. Langsung tidak boleh (bersama). Tapi (selepas) ada faktor jalinan ini, kita lihat satu keharmonian dalam masyarakat Malaysia ini."

"Kalau dulu kita lihat, ada banyak syak wasangka. Tapi sekarang (apabila) saya meninjau dari segi kedudukan hubungan antara kaum, walaupun masih ada kebimbangan, ada rasa perkauman, tapi saya nampak darjah perbezaan yang ketara."

"Dulu kita nampak ada unsur-unsur perkauman tetapi sekarang (ini) tenteram, aman, tak banyak syak wasangka. Ini saya nampak memberi suasana baru di Malaysia,"

"Jalinan ini kita nampak cukup berkesan, dan rakyat boleh terima secara baik, apatah lagi bukti-bukti sekarang ini, orang kata, keharmonian begini menambahkan lagi suasana aman, dan ini menyebabkan rakyat mudah membuat pilihan."

"Bagaimanapun, tidak seperti ahli parlimen Bukit Gelugor Karpal Singh, ketika ini rata-rata pemimpin DAP – seperti Setiausaha Agung Lim Guan Eng dan ketua parlimennya Lim Kit Siang – semakin memahami isu hudud."

"Maknanya, dia (Guan Eng dan Kit Siang) tak boleh nak kata tak boleh (laksana hudud). Sebab dia semakin faham. Dia menerima satu hakikat bahawa, kita tak takut sangat kalau hudud ini (dilaksana). Ia (hanya merangkumi) dua tiga hal sahaja hukum yang ditetapkan oleh Tuhan,"

PAS TUNGGANGAN DHA