Thursday, June 30, 2011

MENTANG-MENTANGLAH GUDANG DUIT....NO HAL BUAT RUNTUH BUAT RUNTUH

Semasa kereta hamba bergerak meluncuri jalan lebuhraya mini Bukit Tagar.. 3 perkara terlintas di kepala hamba.

Yang pertama bau yang begitu menusuk meliputi persekitaran Tol Bukit Tagar hasil dari tempat pelupusan sampah yang berdekatan. Teringat hamba sessi perbicaraan awam mengenai hendak menjadikan kawasan ini tempat lumba kuda oleh Berjaya Group. Kami membantah dengan menyebut bahwa jika dibuat tempat ini tempat lumba kuda..kuda-kuda akan mati dulu kerana menghirup udara beracun dari tempat pelupusan sampah ini.

Yang kedua isu Kg Bukit Kerandang yang meliputi hampir 1000 ekar yang isu nya semakin reda kerana ditangani oleh Pejabat MB secara bijaksana kerana mendengar rintihan kami..Pakatan Rakyat di sini.

Yang Ketiga adalah sesuatu yang menarik perhatian kami apabila bergerak hampir 1 km dari Tol Bukit Tagar iaitu Bangunan Gudang Duit yang dicadangkan awalnya dibina di kawasan ini. Struktur asasnya dulunya kalau tidak silap ingatan hamba iaitu Kerja-kerja Cerucuk, Pilecap, Tapak telah siap sepenuhnya manakala Sturuktur Bangunan sudah hampir 15% siap Anggaran pebelanjaan kos yang terlibat mencecah sekitar RM40 juta. Tetapi baru-baru ini hamba terperanjat melihat kerja pemusnahan tapak dijalankan.

Beginikah caranya BN mengurus tadbir Wang Rakyat.. tidak ada perancanaan. Duit dihabiskan begitu saja...pembaziran pembaziran.No comments:

Post a Comment